Εργασιομανείς οι Έλληνες

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο εργάζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες εμφανίζονται να εργάζονται κατά μέσο όρο την εβδομάδα 42 ώρες, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωζώνη διαμορφώνεται στις 40 ώρες και στους «27» της Ε.Ε. στις 40,3 ώρες.


Το Ιντερνετ αποτρέπει τη γήρανση του εγκεφάλου!

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Μολονότι το σερφάρισμα στον ωκεανό του Ιντερνετ αδυνατεί μέχρι στιγμής να προσφέρει στιβαρά μπράτσα και γραμμωμένους κοιλιακούς, τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης αποκαλύπτουν πως συμβάλλει σημαντικά στην εκγύμναση του ανθρώπινου μυαλού, αντιμετωπίζοντας τις ψυχολογικές αλλαγές που επιφέρει το γήρας και μειώνοντας αισθητά τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας. Όπως υπογραμμίζει σχετική έρευνα, που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης της Ανθρώπινης Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου UCLA σε δείγμα είκοσι τεσσάρων υγιών εθελοντών, ηλικίας πενήντα πέντε με εβδομήντα οκτώ ετών, η περιπλάνηση στον Κυβερνοχώρο ενεργοποιεί την εγκεφαλική δραστηριότητα και μπορεί δυνητικά να βελτιώσει τη γνωσιακή ευλυγισία των χρηστών.


Οργή στην Ιεραρχία για τη φορολόγηση

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε και επισήμως χθες τη δυσφορία της για την αύξηση στην καταβολή του ΕΤΑΚ από 0,1 σε 0,3 τοις χιλίοις .

Ανεβαίνει ο υδράργυρος στις σχέσεις ΕκκλησίαςΠολιτείας με αφορμή τη φορολόγηση.


Σαρωτικές αλλάγες στην στρατιωτική θητεία

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο




Καταργείται η θητεία σε Αεροπορία και Ναυτικό

Ο αριθμός των κληρωτών που υπηρετούν στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικο θα βαίνει διαρκώς μειούμενος, ώστε σε δύο χρόνια να καταργηθεί η θητεία στους δύο αυτούς κλάδους. Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγγειλε σειρά αλλαγών που σκοπό έχουν να βελτιώσουν τις συνθήκες στράτευσης και να εξασφαλίσουν την επαγγελματική εξέλιξη όσων υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία.

Τα αστικά ακίνητα της εκκλησίας (4)

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Τα αστικά ακίνητα της εκκλησίας (3)

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο