Μηδέν πρωτοτυπία ...

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


-Κατά το βιβλίο "Bounbesh" (η γέννηση των Περσών) έχουμε :τον θεό "Ormust" νοητό Θεό-Ήλιο, δημιουργό του σύμπαντος ,όπου μάχεται τον θεό του σκότους "Ahriman".Ο πρώτος θεός της άνοιξης και θέρους και ο δεύτερος του φθινοπώρου και του χειμώνα .Ο δεύτερος δημιουργεί ένα φίδι που θα σπείρει το κακό στη γη (το φίδι της Εύας??).είχαν επίσης παράδεισο και κόλαση όπως επίσης αγγέλους του σκότους και του Φώτος!!


ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ : Ο αληθινός ρόλος του στα 1821 ηταν η καταστροφή της Ελλάδος

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Ι. Καποδίστριας


Απο την αρχικη εκδοση (1840) της "ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ" του Θ. Φαρμακίδη

α)  Κατα τον Φεορουάριον του 1828 έτους αυθόρμητος ό τότε αρχιεπίσκοπος της Κωνσταντινουπόλεως Άγαθάγγελος εζήτησε την αδειαν παρα της Όθωμανικης εξουσίας εις το να μεταχειρισθfί και αυτος τα όποία έδιδεν εΙς χείρας αυτου ή θρησκεία όπλα προς ‘ολεθρον τών Έλληνων' και λαβων ταυτην απέστειλεν εις την Έλλ,άδα τέσσαρας επισκόπους και τον μέγαν πρωτoσυγκελλoν (Γεν. Έφημ. Άριθ. 39 του 1828 έτους), δια να διαιρέσωσι τους 'Έλληνας, και υπο το πρόσχημα θρησκευτικιων παραινέσεων ν' αποτοξεύσωσιν εΙς αυτούς εμφυλιον πόλεμον,

NASA : (Sun Plunges into the Quietest Solar Minimum in a Century) Το πιό ήρεμο Ηλιακό ελάχιστο του αιώνα . Θα πρέπει να ανησυχούμε ;

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

The sunspot cycle is behaving a little like the stock market. Just when you think it has hit bottom, it goes even lower.  ( = Ο κύκλος ηλιακών κηλίδων συμπεριφέρεται λίγο σαν το χρηματιστήριο. . Απλά όταν νομίζετε ότι έχει χτυπήσει το κατώτατο σημείο , πηγαίνει ακόμα χαμηλότερο. )


11/11/1912 Η απελευθέρωση της Χίου

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Με το ξέσπασμα του ο 1ου Βαλκανικού πολέμου, οι Χιώτες δημιούργησαν ευθύς αμέσως επαναστατικό κίνημα στα Καρδάμυλα με την ονομασία "Εθελοντικό Σώμα Καρδαμυλιωτών". Εμπνευστές της εξέγερσης ήταν ο δάσκαλος Παναγιώτης Αντωνόπουλος, ο γιατρός Ηλίας Ασπιώτης και ο δικηγόρος Μιχαήλ Ζολώτας. Το Αρχηγείο της επαναστατικής οργάνωσης στήθηκε στην εκκλησία της Αγ.Μαρίνας στο Περδίκι ενώ τα γύρω κτίσματα στέγασαν ένα πρόχειρο νοσοκομείο καθώς και κέντρο επικοινωνιών. Το Μοναστήρι της Πέρα Παναγιάς χρησιμοποιήθηκε αργότερα σαν χώρος συγκέντρωσης των Τούρκων αιχμαλώτων.