7 Δεκεμβρίου 2010 : Οι Γάλλοι θα αποσύρουν τα χρήματά τους απο τις τράπεζες !

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Οι Γάλλοι ακτιβιστές Yann Sarfati, Arnaud Varnier και Geraldine Feuillien αποφάσισαν μετά από αρκετές ανεπιτυχείς διαμαρτυρίες να πάρουν την πρωτοβουλια να καλέσουν όλο τον κόσμο να κλείσει ή να αποσύρει όλα τα χρήματα του από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
δημοσιεύουμε σε ελεύθερη μετάφραση από τα γαλλικά, το κείμενο της ανακοίνωσης τύπου – κάλεσμα για αλλάγή του Τραπεζικού συστήματος, που ξεκίνησε στο Facebook, εδώ και μερικές εβδομάδες.
Αγαπητά Μέσα Ενημέρωσης,
Εδώ και λίγο καιρό ο διεθνής τύπος έκανε γωστό το κάλεσμά μας γιά δράση ενάντια στο τραπεζικό σύστημα (bankrun), που δημοσιεύσαμε στο Facebook για να προσκαλέσουμε όλους εκείνους που θά ήθελαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και να αποσύρουν τα χρήματά τους από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, στις 7 Δεκεμβρίου του 2010.
Μετά την ανακοίνωση μας, άνθρωποι από όλο τον κόσμο κινητοποιήθηκαν για να μεταφράσουν στην γλώσσα τους το κείμενο που δημοσιεύσαμε, και να το προωθήσουν παντού, έτσι ώστε να υπάρξει ανταπόκριση αυτής της πρωτοβουλίας μας και στην δική τους χώρα.  Ούτε και εμείς δεν τολμήσαμε να ελπίσουμε ότι το κάλεσμά μας θα είχε τόση επιτυχία. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γι’ αυτό, και χάρι στην προσωπική επένδυση όλων όσων, όπως εμείς, θέλουν να απολαμβάνουν ένα υγιές, δίκαιο, προσιτό, και υπόλογο τραπεζικό σύστημα, ελπίζουμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα μπορέσουμε να πείσουμε αρκετούς πολίτες παντού σε όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και τελικά να εισακουστούμε και από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις μας.