Η δίκη των ΟΥΚάδων του λιμενικού . Τι είπαν οι μάρτυρες υπεράσπισης . Η απόφαση ...

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

star

Ενώ επετράπη στον Παναγιώτη Δημητρά να καταθέσει, δεν επιτράπηκε στον Πάνο Καμμένο που επικαλέσθηκε ζωτικής σημασίας πληροφορίες, να καταθέσει (υπήρξε υπ. Ναυτιλίας). Αυτό προκάλεσε σε αρκετούς παριστάμενους στην δίκη την εντύπωση ότι η έδρα φέρεται εχθρικά στους κατηγορούμενους.
Η Υπεράσπιση ζήτησε να παραιτηθεί. Τελικά έγινε δεκτή η αποβολή της πολιτικής αγωγής, (παραίτηση), μετά την δηλωσή τους στο δικαστήριο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρατήρηση του εισαγγελέα, σχετικά με την επιστολή του Παναγιώτη Δημητρά. Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας είπε για την δηλωση του ΕΠΣΕ ότι θεωρεί άδικα τα όσα αναφέρονται και είναι σαφές ότι θέλουν να επικαλεστούν την επιστολή σε διεθνή φόρουμ. Η υπεράσπιση τόνισε και αυτή, ότι θέλουν να παρουσιάσουν την Ελλάδα, ως ελειμματική στα διεθνή φόρουμ. Για τον μάρτυρα Αγγελίδη, δεν σεβάστηκε την μη τήρηση αυτοφώρου διαδικασίας (κάτι που έγινε στην προηγούμενη συνεδρία αφού το δικαστήριο δεν διέταξε τελικά την κράτηση του Αγγελίδη μετά από μήνυση που του υπεβλήθη, και διατάχθηκε η βίαια προσαγωγή του (προσήλθε μόνος του αφού ενημερώθηκε).
Συνήγοροι των κατηγορουμένων
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και τα όσα είπε η μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Χρ.Τσαμπάζη: "Δεν δικαιούται να μιλά η πολιτική αγωγή, πρόκειται για προσχηματική αποχώρηση, για να επικαλεστούν τρομοκράτηση για την αποχώρηση τους".
Παρέμβαση έκανε και ένας ακόμη δικηγόρος ο Σ. Πυλιώτης ο οποίος έκανε συγκεκριμένη αναφορά στον Σόρος και άφησε σαφέστατα υπονοούμενα κατά εχθρών της Ελλάδος και μυστικών υπηρεσιών για τα όσα συνέβησαν.
Μάρτυρες υπερασπίσεως
Σημαντικά ήταν και τα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες υπερασπίσεως στο δικαστήριο κατά την διάρκεια της εξέτασής τους.
Ο μάρτυρας Θεοφανίδης (υποστράτηγος ε.α) που έχει υπάρξει τετράκις διοικητής της ΜΥΚ κατέθεσε: Έχω γνώσι του ήθους των ανθρώπων που παρέλασαν", "δεν παραβαίνουν τις εντολές, έχω εκπαιδεύσει τους περισσότερους", "βρίσκονται κατηγορούμενοι εξ ατόμων που δεν ήταν παρόντες, δεν μπορεί να υπάρξει κατηγορία για κάτι που κανείς δεν ξέρει αν είπαν ή έκαναν", "Εδώ υπάρχουν παραδόσεις, οι παραδόσεις τηρούνται και τηρούνται ευλαβικά".
Ενώ επιπρόσθετα ο κ. Θεοφανίδης είπε: "έχουν επιδείξει ανθρωπιά, σε βαθμό υπέρμετρο, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους, για να σώσουν ανθρώπους" Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι αυτοί που συνήθως σώζωνται από την συγκεκριμένη ομάδα και γενικά το λιμενικό είναι λαθρομετανάστες.
Άλλος μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο Κώστας Πολίτης (αρχιπλοίαρχος ε.α.) ο οποίος μίλησε συγκεκριμένα για τον κ. Δημητρά: "Έχω υπηρετήσει σε γραφεία υπουργών και θέλω να σας πω το εξής: ο κ. Δημητράς κατέθετε πάντα αναφορές, μετά από κάθε παρέλαση. Ενώ οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες τις έβαζαν στο αρχείο, η κυβέρνηση του 2010, τις προώθησε σε ακροαματική διαδικασία". Αναφέρθηκε στον ρόλο Δημητρά, Τάρτη και Βοσκόπουλου και τα πάρε δώσε με Σκόπια, λέγοντας ότι οι παραπάνω δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία, όταν οι Σκοπιανοί παρήλαυναν στα Σκόπια και φώναζαν "Η Θεσσαλονίκη είναι δική μας". Μάλιστα γύρισε και είπε ότι οι αναφορές που έστελνε ετησίως ο Δημητράς ήταν "προ-κατ".
Επόμενος ήταν ο νυν επίτιμος Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος που ήταν στην κερκίδα των επισήμων ως Α/ΓΕΣ. Αναφέρθηκε στις ειδικές δυνάμεις λέγοντας ότι τα βατράχια προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο και το μόνο που έχουν δώσει είναι θυσία "είμαι περήφανος που τους γνωρίζω" ενώ συμπλήρωσε "Και δεν νομίζω ότι ένα δικαστήριο δικάζει με βίντεο."
Στο βήμα του μάρτυρα υπεράσπισης βρέθηκε και ο κ.Χαραλαμπόπουλος, διοικητής της συγκεκριμένης μονάδας του λιμενικού όταν είχε συμβεί το περιστατικό της παρέλασης. Όταν του είπαν τι λέει ο μάρτυρας κατηγορίας Αγγελίδης απάντησε "Και εγώ μπορώ να πώ ότι είμαι αστροναύτης"....

ΔΥΟ ΕΝΟΧΟΙ, 37 ΑΘΩΟΙ ΛΟΓΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΟ!

 Τα συνθήματα τα φώναξε το άγημα αποφάνθηκε το Ναυτοδικείο Πειραιά και έκρινε δυο ενόχους και 37 αθώους λόγω αμφιβολιών. Να σημειωθεί ότι η έδρα αποφάσισε την ποινή των 3 μηνών και 15 ημερών με αναστολή στους δυο που έκρινε ενόχους. Πάλι καλά που τους αναγνώρισαν τον... πρότερο έντιμο βίο! Σε λίγη ώρα θα έχουμε και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόφαση για τους 39 ΟΥΚάδες, καθώς και το σκεπτικό της
απόφασης

star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: