Η ανθεκτικότητα του Καστελλόριζου

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Το Καστελλόριζο δεν είναι μοναδικό, επειδή είναι μοναχικό, διότι είναι ένα σύμπλεγμα. Κι η ανθεκτικότητά του δεν μετριέται μόνο από το νησί. Γι' αυτό το λόγο έχει νόημα και η ονομασιολογία του. Η Μεγίστη, ως όνομα, είναι χαρακτηριστικό όχι μόνο του νησιού, αλλά ολόκληρου του συμπλέγματος. Με άλλα λόγια, η οντότητά του θυμίζει το όλο Αιγαίο, το οποίο μοιάζει τοπολογικά με το σύνολο του Cantor. Κατά συνέπεια, η μοντελοποίηση του νησιού δεν ισχύει, δίχως τη σκόνη του. Η τοπική ανάλυση δείχνει μία δράση του αυτοαναφορικού συστήματος. Δεν είναι λοιπόν απαραίτητη η προσέγγιση του αδύναμου σημείου, για τη δομή του Αιγαίου. Είναι πιο αποτελεσματικό να θεωρήσουμε ότι είναι ένα κρίσιμο σημείο της όλης δομής. Σχετίζεται βέβαια τοποστρατηγικά με ένα δίκτυο που επιτρέπει κινήσεις τακτικές του τύπου της Σαλαμίνας. Δηλαδή, δεν έχει μόνο τα συστατικά των Θερμοπυλών, που θα είχαν ως τελική συνέπεια την πτώση του μέσα στο χώρο της μάχης. Η ανάλυση της περιοχής δεν μπορεί να είναι απλώς η προσέγγιση ενός μακρινού και περιθωριακού νησιού. Χρειάζεται μία τοπικότητα, η οποία είναι καθοριστική όσον αφορά στον ισομορφισμό δομής. Δεν είναι τυχαίο αν η φασματική θεωρία των γραφημάτων δίνει άλλα και πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα για την περιοχή ακόμα κι αν η προσομοίωση γίνεται σε δύο διαστάσεις. Η ιπποσύνη δεν βασίζεται αποκλειστικά στην έννοια της θυσίας, σχετίζεται και με τη στρατηγική. Αν δεν υπάρχει στρατηγικός σκοπός, η θυσία εκφυλίζεται, διότι δεν προκαλεί μία αλλαγή φάσης με την ενεργητική έννοια. Είναι λοιπόν σημαντικό να επινοήσουμε μία ανθεκτική άμυνα, βασισμένη σε μία πραγματική ανάλυση των τοπικών δεδομένων κι όχι μία ασυμπτωτική εκτίμηση, η οποία δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε τη στρατηγική του νησιού, ούτε την υψηλή στρατηγική της πατρίδας. Ένας από τους βασικούς λόγους της αναγκαιότητας αυτής της ανάλυσης, είναι η απλή μελέτη των επιθετικών σεναρίων που έχουν όλα ένα κοινό παράγοντα, την κατάληψη του νησιού για πολλαπλούς λόγους. Δεν έχουμε ανάγκη από καμία βαριοπούλα, για να κατανοήσουμε το πρέπον της δράσης μας. Ακόμα κι η στρατιωτική ιστορία επαρκεί, για να μας δείξει την ορθότητα του επιχειρήματος. Δεν είναι θέμα ούτε κατασκοπίας, ούτε ειδικής μελέτης, η απλή λογική αναδεικνύει σε όλο το μέγεθός του αυτόν τον προβληματισμό. Αν θέλαμε πραγματικά να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας και να τις κάνουμε ανθεκτικές, δεν αρκεί να λέμε ότι νοιαζόμαστε για το Καστελλόριζο, πρέπει να το αποδείξουμε με το έργο μας. Ο γενικότερος προβληματισμός της ΑΟΖ έχει αναδείξει επαρκώς το θέμα, το οποίο δεν μπορεί να είναι μια αποκλειστικότητα του Υπουργείου Εξωτερικών, διότι χρειάζεται μία τεχνογνωσία άλλης υφής. Θέλουμε, δεν θέλουμε το Καστελλόριζο είναι ήδη ιστορικά ένα σημείο αναφοράς. Από εμάς εξαρτάται να γίνει ένα σημείο αποφασιστικό για το μέλλον, όχι μόνο στο ελλαδικό πεδίο, αλλά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Ν. Λυγερός===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΧΗΜΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Ο χημικός θάνατος έρχεται αεροπορικά απο τη Γερμανία και χρεώνεται φυσικά στούς ελληνες πολίτες! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του STOPCARTEL από τη Γερμανία,τις τελευταίες μέρες έρχονται αεροπορικά απο τη Γερμανία έκτακτες ποσότητες απαγορευμένων χημικών προκειμένου να σπείρουν κυριολεκτικά το θάνατο στούς έλληνες διαδηλωτές και όχι μόνο.Οι εισαγωγές χημικών αερίων που προκαλούν άμεσα ασφυξία και εμετό -το STOPCARTEL είχε πρώτο καταγγείλει την απαγορευμένη χρήση τους σε συγκεκριμένες παριπτώσεις στην Κερατέα- από τη Γερμανία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.


 Οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειές τους στον ανθρώπινο οργανισμό οι οποίες είναι κυριολεκτικά τραγικές περιλαμβάνουν μόνιμη μη αντιρροπούμενη αναπνευστική ανεπάρκεια,σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια και καρκινογένεση.Το STOPCARTEL έχει επανειλημένα καταγγείλει δημόσια τη χρήση των απαγορευμένων σε όλον τον κόσμο χημικών με την αποκάλυψη της χρήσης τους τόσο στα γεγονότα της Κερατέας, όσο και κατά τις μεγάλες πορείες του Νοέμβρη 2010 στην Αθήνα με την σοβαρή επισήμανση ότι απο την εισπνοή τους δεν κινδυνεύουν μόνο οι διαδηλωτές εναντίον των οποίων εκτοξεύονται, αλλά και κάθε άνθρωπος που βρίσκεται στην περιοχή όπως και ασθενείς νοσοκομειων..Η εταιρία η οποία τα παρασκευάζει λέγεται Carl Hoernecke και τα τιμολόγια κόβονται στο όνομα της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας!

 Στη συνέχεια, το υπουργείο οικονομικών της σύμμαχης χώρας, εγγράφει το κόστος στο ελληνικό χρέος προς τη Γερμανία.. Τα κύρια προϊόντα που παραδίδονται στην Ελλάδα είναι τα αέριο της τάξης CS.  stopcartel NewsdeskΤα εργοστάσια κάνουν «χρυσές δουλειές»Οι γερμανικές εξαγωγές στην Ελλάδα δεν πάνε καλά τα τελευταία χρόνια. Μόνο για εφέτος αναμένεται ... μείωση κατά 10-15%, ιδίως στον φαρμακευτικό και τον μηχανολογικό τομέα. Όμως υπάρχει μία… αχτίδα φωτός: οι εξαγωγές χημικών ουσιών, σαν αυτές που έπνιξαν την Τετάρτη το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του εκδοτικού οίκου Κοπ, που επικαλείται το «Βήμα της Κυριακής», οι εισαγωγές από τη Γερμανία δακρυγόνων και αερίων που προκαλούν εμετό, άρχισαν στα «Δεκεμβριανά» του 2008.  Στην αρχή επρόκειτο για αποθέματα της γερμανικής αστυνομίας, με τον καιρό όμως άρχισαν να αποστέλλονται κατευθείαν από τα εργοστάσια. Γερμανός αναλυτής αποκαλύπτει ότι «τα βιβλία τους είναι γεμάτα παραγγελίες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από την Ισπανία και την Πορτογαλία».


 Ο ίδιος επισημαίνει ότι το πιο γνωστό από τα εργοστάσια είναι αυτό της εταιρίας Carl Hoernecke, στη Βάδη Βυρτεμεβέργη, το οποίο «από τότε που άρχισαν οι εξαγωγές, κάνει χρυσές δουλειές». Το κύριο προϊόν που παραδίδεται στην Ελλάδα είναι το αέριο CS

Από τον φίλο  Dionysio
===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Δείτε τι μου απάντησαν οι υπεύθυνοι της σελίδας www.thessalonikiairport.gr για την για την εμφάνιση της γλώσσας των Σκοπιανών ως "Μακεδονική" στην σελίδα τους !

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


 Τους είχα στείλει λοιπόν το εξής μήνυμα : 
Δεκαπέντε χρόνια στα σχολεία δεν μου έμαθε κανείς πως υπάρχει Μακεδονική γλώσσα !
Εσείς βρε γλοιώδη υποκείμενα και ανιστόρητα καθάρματα  που το μάθατε ;
Γέμισε η Ελλάδα προδότες  που στον βωμό του χρήματος δεν διστάζουν να προδίδουν την χώρα τους .

Όσο περνά από το χέρι μου θα σας δυσφημίσω σ,όλο το διαδίκτυο , σ΄ολα τα μπλοκ ...


Η απάντηση ήρθε σχετικά γρήγορα και ομολογώ μελιστάλαχτη με ένα κοκκινο βελάκι να δείχνει αυτό που θέλουν αυτοί ...
Thessaloniki (SKG) Airport info@thessalonikiairport.gr
προςΔΙΑΣ ΖΕΥΣ
ημερομηνία16 Οκτωβρίου 2011 1:18 μ.μ.
θέμαRe: Μακεδονική γλώσσα 
 
Dear Sir, Madam,

Thank you very much for your e-mail. We understand you problem with the 'Macedonian language option' in the tickets service offered on our website.

However, we are not responsible for that issue. The ticket engine on our website is handled by 'Travelstoremaker'. They added the language option 'Macedonian.'

Please send your complaints to Travelstoremaker: supportit@travelstoremaker.com

Thank you very much.

E.Kant
 
 Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσα να το αφήσω αναπάντητο ...

Εσείς τους στείλατε την καταγγελία σας ; Τους καταγγείλατε για παράβαση των διεθνών συνθηκών ;
 Και στο φινάλε δικό σας site είναι  , διορθώστε το . Μπορείτε να επεξεργαστείτε το html της σελίδας και να το διορθώσετε (και μην μου πείτε πως δεν έχετε πρόσβαση !) . Δεν μπορεί η πατρίδα να αγωνίζεται γι΄αυτό το θέμα σχεδόν 2 δεκαετίες και εσείς να  δράτε προβοκατόρικα και εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων .
 Ντροπή σας .

ΥΓ 1. Κάθε μήνυμά σας θα δημοσιεύεται στο διαδίκτυο .
ΥΓ 2. Έχω στείλει ανάλογο μήνυμα ακόμα και  στην google γιατί οι ανιστόρητοι αποκαλούν την γλώσσα τους "Σλαβομακεδονική" . 


Βέβαια θα περιμένω τώρα και την νεώτερη απάντησή τους  , εν τω μεταξύ όσοι διαβάσετε αυτό το μήνυμα κάντε τον κόπο να τους στείλετε ανάλογη παρατήρηση , ενημερώστε και κανέναν φίλο σας  ... πρέπει να τους πολεμήσουμε

===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

"Θα μπω φυλακή. Εκεί θα με πλησιάσουν κάποιοι θα με στρατολογήσουν και όταν βγώ θα συνεχίσω. Θα κάνω μεγαλύτερα πράγματα!"

| 1 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

 Αλβανικό κάθαρμα

Ο αρχηγός της συμμορίας των ληστών με τα καλάσνικοφ έχει σχέδια για το μέλλον... Είχε προδιαγράψει τι θα συμβεί αλλά εμφανίστηκε σίγουρος στους αστυνομικούς οτι όταν θα βγεί από την φυλακή - γιατί είναι σίγουρος γι' αυτό - θα ξανακάνει τα ίδια και χειρότερα!
Μόλις στα 21 του χρόνια ο ψυχισμός του Αλέξανδρου Πέπα, τον έσπρωχνε να κάνει μόνο κακό. Είχε παραβατική συμπεριφορά και γι' αυτό και...
είχε αποβληθεί από το σχολείο και είχε αρχίσει από μικρός τις κλοπές. Και έφτασε στα 21 του χρόνια να γίνει αρχηγός μιας από τις πιο αδίστακτες συμμορίες. Αυτής των ληστών με τα καλάσνικοφ που όχι μόνο έκλεβαν σπίτια αλλά και.. ζωές.
"Δεν είχα σκοπό να την βιάσω αλλά νόμιζα οτι με ειρωνεύτηκε και σάλταρα", είπε για την 34χρονη γυναίκα που βίασε επανηλειμένα με την συμμορία του στην Γλυφάδα.
Η γυναίκα έκλαιγε και τον ικέτευε να μην την πειράξει επικαλούμενη τον Θεό.
"Δεν έχω Θεό. Δεν πιστεύω σε θεούς. Μόνο στο τομάρι μου πιστεύω", της απάντησε.
Είπε επίσης στους αστυνομικούς οτι αν δεν τον έπιαναν θα μεγάλωνε την συμμορία του και μάλιστα είχε μεγαλεπήβολα σχέδια.
"Ξέρω την πορεία μου", τους είπε κάποια στιγμή αφήνοντάς τους άφωνους. "Θα μπω φυλακή. Εκεί θα με πλησιάσουν κάποιοι θα με στρατολογήσουν και όταν βγώ θα συνεχίσω. Θα κάνω μεγαλύτερα πράγματα!"

πηγή

Τη στιγμή που με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή τα αλβανικά κτήνη άκουγαν ότι παίρνουν τον δρόμο για τις φυλακές, ως προφυλακιστέοι, αμετανόητοι για τις πράξεις τους άρχισαν να απειλούν δημοσιογράφους, φωτογράφους και οπερατέρ:



 "Θα σας γαμ... τις μάνες. Όλοι θα πεθάνετε... Μπάσταρδοι" ήταν τα λόγια που ξεστόμιζαν, βγαίνοντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων και παίρνοντας, υπό τη συνοδεία των αστυνομικών, το δρόμο για τις φυλακές....Κανείς δεν παραδέχθηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά τα θύματά του, παρότι υπάρχουν τρεις μαρτυρικές καταθέσεις.

Οι τέσσερις οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ ο 15χρονος αλβανός ανήλικος για τις φυλακές ανηλίκων.

Ελεύθερη με περιοριστικού όρους αφέθηκε η 16χρονη ελληνίδα, που διατηρούσε σχέσεις με τον αρχηγό της συμμορίας.



 ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ: ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ!

Εκληματίες του χειρίστου είδους, που απειλούν ότι θα μας σκοτώσουν και τα...υπόλοιπα!!!
Ρε άνανδροι, κριφοκίναιδοι και ΑΝΙΚΑΝΟΙ (ο ένας κατέθεσε πως είχε προβλήματα...στύσης!) βρωμοαλβανοί, ποιον νομίζετε ότι απειλείτε ρε καραγκιόζηδες;

Ελάτε χωρίς τα καλάσνικοφ και την αστυνομική προστασία να σας τσακίσει ο ελληνικός λαός!
Ελπίζουμε στις φυλακές να...καλοπεράσετε, βρωμόσκυλα!

Αλήθεια, που είναι οι αριστερούληδες και λοιποί "προοδευτικοί" λαθρολάγνοι να μας μιλήσουν για τους "Έλληνες που δεν γεννιούνται αλλά γίνονται", την "ημετέρα παιδεία" και τις γνωστές αρλούμπες τους; Πώς δικαιολογούν τους συγκεκριμένους αληταράδες που είναι "Έλληνες" σύμφωνα με εκείνους;
Πρωταρχικός σκοπός κάθε πατριώτη, πρέπει να είναι ΤΟ ΞΕΒΡΩΜΙΣΜΑ της χώρας από τα συγκεκριμένα "σκουπίδια": Κι εκεί να είναι σίγουροι ορισμένοι, πως όχι μόνο δεν θα κάνουμε...απεργίες, αλλά θα δουλεύουμε υπερωρίες!

 πηγή

Την ώρα που η "Μακεδονική" γλώσσα διεγράφεται από τον κατάλογο των Ηνωμένων Εθνών , ελληνική ιστοσελίδα για το αεροδρόμιο Μακεδονία την αναγνωρίζει !

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Σε Ιστοσελίδα για το διεθνές  Κρατικό Αερολιμένα της Θεσσαλονίκης, “Μακεδονία“,  αναγνωρίζεται “Μακεδονική” γλώσσα!!! Έτσι  καθημερινά οι χιλιάδες επισκέπτες της Ιστοσελίδας (http://www.thessalonikiairport.gr), αν πατήσουν τον σύνδεσμο (http://www.thessalonikiairport.gr/tickets/) για να  κλείσουν τα εισιτήρια τους, έχουν την δυνατότητα να διαβάσουν όλα τα περιεχόμενα της Ιστοσελίδας σε κάποια… “Μακεδονική” γλώσσα!!!
Μπορεί να ζητάμε από τους ξένους να σέβονται τις διατάξεις του ΟΗΕ, αναφορικά πάντα με το όνομα των Σκοπίων, αλλά η εγκληματική αμέλεια και η προκλητική αδιαφορία ορισμένων στην χώρα μας δεν έχει προηγούμενο.
Και όλα αυτά την ώρα που η "Μακεδονική" γλώσσα διαγράφεται από τον κατάλογο των Ηνωμένων Εθνών !===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .